DEZINSECȚIE

Operatiunile de dezinsectie vizeaza insectele zburatoare, taratoare si parazite. Dezinsectia se face prin pulverizare solutie lichida ce consta in utilizarea substantelor pesticide de ingestie si contact, pentru combaterea insectelor adulte si a larvelor.

Combatere preventivă

In functie de natura si scopul ei, dezinsectia poate fi executata cu scopul de prevenire in rolul de impiedicare a aparitiei si raspandirii insectelor daunatoare, cat si cu scopul de eliminare, avand drept rol distrugerea definitiva a insectelor dintr-un spatiu infestat. O operatiune de dezinsectie este ineficienta si chiar contraindicata in vecinatatea unor spatii infestate, in astfel de cazuri fiind de recomandat eliminarea intregului focar de infestare printr-o dezinsectie curativa asupra zonei infestate.

Acționare

Dezinsectie preventiva (profilactica) care are ca obiectiv reducerea la minimum a elementelor favorabile dezvoltarii larvelor si a posibilitatii de acces a insectelor adulte spre hrana. Aceasta are caracter permanent si este indicat sa fie facuta odata la 3 luni.

Dezinsectie curativa (de combatere) se constituie din actiuni de combatere in focar, scopul fiind de distrugere rapida a daunatorilor. Are caracter ocazional, in functie de necesitate. Se recomanda efectuarea la intervale repetate de 10-14 zile, fiind urmata apoi de dezinsectia profilactica.