Ploșnite de pat

Plosnitele de pat sau Plosnitele de saltea sunt plate si de mici dimensiuni, corpul lor permitându-le sa se ascunda cu usurinta în timpul zilei, atunci când acestea nu sunt active. Ele se pot ascunde în locuri neobisnuite, cum ar fi – crapaturi si fisuri ale peretilor, fisuri in mobilier, în spatele plintelor si sipcilor, în spatele aparatorilor pentru prize, in rame de tablouri, in spatele tocurilor de usi si ferestre, sub linoleul dezlipit, in fisuri de podea, sub covoare sau în spatele tapetului / linoleului dezlipit, nu in ultimul rand printre cusaturile saltelelor, canapelelor, printre cearceafuri si / sau haine, ceea ce le face dificil de detectat. Cu toate acestea, este necesar sa localizam un singur specimen, pentru a ne astepta la o infestare. Excrementele lor lasa pete maronii spre negru pe saltele si lenjerii de pat, si deasemenea pot fi gasite pete mici de sange in cazul in care Plosnitele de saltea au fost zdrobite accidental.

Plosnitele de pat fiind niste pasageri clandestini foarte buni, sunt de obicei transportate în bagaje, permitându-le sa se raspândeasca oriunde se duc sau se stabilesc oamenii. Infestarile cu plosnita de pat au devenit o reala problema în gospodariile casnice, in hoteluri, birouri si multe alte locuri de resedinta sau in care oamenii activeaza. Din cauza dimensiunii lor mici si tendinta de a ascunde foarte bine, tinerea sub control a unei infestari cu Plosnite de pat este aproape imposibil de realizat.

Se pare ca Plosnitele de pat sunt originare din Asia, ele fiind duse in toata lumea de oamenii care faceau comert. Plosnitele de pat au o mare distributie la nivel mondial, ca urmare a dezvoltarii calatoriilor umane, acestia transportandu-le fara sa stie în bagaje, haine, lenjerie si chiar prin transportul international de mobilier. Intr-un raport din anul 2012 cerut de Ministerul Sanatatii din America, se mentioneaza ca acesti paraziti au reaparut in ultimii 12 ani în SUA si Canada, din Orientul Mijlociu, din mai multe tari europene, din Australia si din diverse zone din Africa, cerandu-se un proiect urgent de combatere a Plosnitelor de pat. Probabil, nu degeaba au o vorba americanii – „Sleep tight, don’t let the bed bugs bite!” – tradusa inseamna – “Dormi strans (ghemuit), nu lasa plosnitele sa te muste!” In ultimii ani in Rusia, plângerile cu privire la Plosnitele de pat s-au înmultit de 10 ori. Un alt raport al Ministerului Sanatatii din Australia, mentioneaza ca din anul 2000 pana in prezent infestarile cu Plosnitele de pat au crescut cu aprox. 5.000%. Daca banuiti ca aveti casa infestata cu Plosnite, cautati imediat ajutor de specialitate, astfel încât sa se înceapa cat mai repede elaborarea unui tratament personalizat contra daunatorilor.